Behandelingen

Meer informatie over onze behandelingen

Gebit

Gebit

Lees over de meestvoorkomende gebitsproblemen. Onze paardenartsen hebben ruime ervaring in de gebitsverzorging en kunnen u optimaal adviseren en helpen.

Vaccineren

Vaccineren

Het is belangrijk om uw paard goed te beschermen tegen bepaalde aandoeningen. Dit doen we middels vaccinaties. 

Keuringen

Keuringen

Wanneer u een nieuw paard gaat kopen, is het belangrijk dat u het paard laat keuren alvorens tot de definitieve aankoop over te gaan. 

Orthopedie

Orthopedie

Wanneer uw paard kreupel loopt, ligt hier vaak een orthopedisch probleem aan ten grondslag. Dat kan een peesblessure of een ontsteking in een gewricht zijn.

Wormen

Wormen

Wormen zijn een veelvoorkomend probleem bij paarden. Door resistentie tegen ontwormingsmiddelen, is het belangrijk uw paard in overleg te ontwormen.

Endoscopie

Endoscopie

Wanneer uw paard last heeft van hoestklachten die maar niet over gaan of bij verdenking van maagzweren, kunnen we met een endoscoop in het lichaam kijken.

Operaties

Operaties

Soms moet uw paard om wat voor reden dan ook geopereerd worden. In veel gevallen kan dit op de praktijk in Ridderkerk gedaan worden. 

Gynaecologie

Gynaecologie

Wanneer u een veulen wilt fokken bij uw merrie of een embryo uit uw merrie te spoelen en dit in een draagmerrie te plaatsen (ET), kunnen wij u hierin begeleiden.

Bloedonderzoek

Bloedonderzoek

Soms is het nodig om bloedonderzoek te verrichten bij uw paard, bijvoorbeeld omdat we vast willen stellen of er sprake is van een ontsteking.