Keuringen

Gezondheid van uw paard

Wanneer u een nieuw paard gaat kopen, is het belangrijk dat u het paard laat keuren alvorens tot de definitieve aankoop over te gaan. Hiermee kunt u eventuele zaken detecteren die wellicht in de toekomst voor problemen zouden kunnen zorgen en kunt u een gedegen afweging maken of u dit risico wilt nemen of niet.

U kunt het paard klinisch laten keuren; dan kijkt de dierenarts uw paard ‘uitwendig’ na. Er wordt onder andere gekeken naar de ogen, de mond, het hart en de longen en naar hoe het paard loopt. De gangen van het paard worden op een harde en zachte bodem onderzocht. Tevens doet de dierenarts buigproeven.

Ook kunt u uw toekomstige paard r√∂ntgenologisch laten keuren. Dan worden er foto’s gemaakt van de benen en indien gewenst ook rug- en halsfoto’s. Hierop kunnen we onder andere chipjes, OCD spat en artrose zien. Ook hoefkatrol kan hiermee worden vastgesteld.

Zowel voor de klinische als röntgenologische keuring kunt u bij ons terecht. We kunnen dit zowel op de kliniek als op locatie doen. Wilt u dit op locatie laten doen; zorg dat er in elk geval een harde en zachte bodem is waarop we het paard kunnen onderzoeken.

Terug naar Behandelingen