Menu
  • Bel ons:0180 - 743 061

Orthopedie

Onderzoek bij kreupelheid

Wanneer uw paard kreupel loopt, ligt hier vaak een orthopedisch probleem aan ten grondslag. Dat kan een peesblessure zijn, maar ook een ontsteking in een gewricht is bijvoorbeeld mogelijk.

Paarden kunnen niet vertellen waar hun pijn vandaan komt, dus moeten we het op een andere manier benaderen. We kijken eerst hoe het paard loopt en welk been aangedaan lijkt te zijn. Vervolgens kunnen we door middel van buigproeven al een hele globale schatting maken van waar het probleem lijkt te zitten. Hierna kan het paard diverse verdovingen in de voet en het been krijgen, waarmee we steeds een stukje hoger uitverdoven. Hiermee kunnen we nauwkeuriger vaststellen waar de kreupelheid vandaan komt alvorens we aanvullend onderzoek zullen doen in de vorm van röntgenfoto’s of een echografisch onderzoek.

We hebben mobiele röntgen- en echo-apparatuur waarmee we ook bij u op stal langs kunnen komen om uw paard te onderzoeken.

Mobiele röntgen- en echo-apparatuur

Sinds de zomer van 2020 hebben wij de nieuwste apparatuur tot onze beschikking om bij u thuis röntgenfoto’s of een echo van uw paard te maken. U hoeft dus niet met uw paard naar de kliniek te komen.

Terug naar Behandelingen