Mendy Swinkels

Paardenarts

Mendy Swinkels - Paardenarts
Mendy Swinkels Paardenarts

Ik ben in 2012 in Utrecht afgestudeerd, met als differentiatierichting paard. Tijdens mijn studie heb ik in Australië stage gelopen op een paardenkliniek/paardenfarm. Na mijn afstuderen heb ik hier enkele maanden als dierenarts gewerkt. Mijn belangrijkste werk daar bestond uit merriebegeleiding, verlossingen van de veulens en alles wat daarbij komt kijken, een hele bijzondere en leuke ervaring!

Na terugkomst in Nederland heb ik een tijd in Groningen, 2 jaar in de Achterhoek en 3 jaar in Oisterwijk gewerkt. Echter heeft de liefde mij naar deze regio doen verhuizen en zodoende ben ik sinds 2019 met veel plezier werkzaam bij Paardenpraktijk Ridderkerk.

Naast het eerstelijnswerk doe ik ook gebitten en vind ik de orthopedie een interessant onderdeel van de paardengeneeskunde. In het kader van de orthopedie ben ik in september 2019 begonnen aan een nieuwe opleiding; Focus on the Equine Spine, gericht op bovenlijn-problematiek bij paarden en tevens een stuk chiropractie. Immiddels heb ik mijn diploma behaald en mag ik mijzelf chiropractor voor paarden noemen. Dit heeft veel toegevoegde waarde in mijn algemene werkzaamheden als dierenarts maar ook omdat ik als chiropractor uw paard breder kan behandelen.