• Bel ons (spoed 24/7)0180 - 743 061

Mendy Swinkels

Paardenarts

Mendy Swinkels
Mendy Swinkels Paardenarts

Ik ben in 2012 in Utrecht afgestudeerd, met als differentiatierichting paard. Tijdens mijn studie heb ik in Australiƫ stage gelopen op een paardenkliniek/paardenfarm. Na mijn afstuderen heb ik hier enkele maanden als dierenarts gewerkt. Mijn belangrijkste werk daar bestond uit merriebegeleiding, verlossingen van de veulens en alles wat daarbij komt kijken, een hele bijzondere en leuke ervaring!

Na terugkomst in Nederland heb ik een tijd in Groningen en nadien twee jaar in de Achterhoek gewerkt. Toen kreeg ik de kans om in Brabant te gaan werken, waar ik me als Brabantse direct weer thuis voelde! Ik heb drie jaar met veel plezier in Oisterwijk gewerkt en me hier ook enorm kunnen ontwikkelen als dierenarts.
Intussen kreeg ik een relatie met iemand uit deze regio, dus heb ik besloten de grote sprong te wagen en hier te gaan wonen en werken! Sinds juli 2019 ben ik werkzaam bij Paardenpraktijk Ridderkerk.

Naast het eerstelijnswerk doe ik ook gebitten en vind ik de orthopedie een interessant onderdeel van de paardengeneeskunde. In het kader van de orthopedie ben ik in september 2019 begonnen aan een nieuwe opleiding; Focus on the Equine Spine, gericht op bovenlijn-problematiek bij paarden en tevens een stuk chiropractie. Het eerste jaar heb ik in september 2020 succesvol afgerond en is al erg waardevol gebleken in de praktijk, het heeft veel toegevoegde waarde voor mij als paardenarts!